Nationale Sportweek 2019: ”Sport doet iets met je”

Tijdens de NOC*NSF Nationale Sportweek van 20 t/m 29 september openen talloze sportverenigingen hun deuren om sport te promoten en mensen te inspireren te gaan bewegen. Special Olympics Nederland doet ook mee door de organisatie van een aantal evenementen en Play Unified activiteiten.  

Lees meer

Naast sportverenigingen, organiseren ook sportbonden, bedrijven, het onderwijs en andere sportaanbieders clinics, toernooien en demonstraties. Iedereen kan deze week kennis maken met (nieuwe) sporten.

Sport doet iets met je

Het thema van de Nationale Sportweek 2019 is: ‘Sport doet iets met je’ en zet in op de maatschappelijke en verbindende kracht van sport. Of je nou sporter, toeschouwer, trainer of sportfan bent. Iedereen heeft een mooi sportverhaal.

De verbindende kracht van sport zetten wij ook in voor onze #PlayUnified campagne; waarin we sporters met én zonder verstandelijke beperking met elkaar in contact brengen, waardoor wederzijds begrip en waardering kan ontstaan.
Play Unified activiteiten zijn ontmoetingen waar mensen met en zonder verstandelijke beperking samen een positieve ervaring delen. Denk hierbij aan samen naar een voetbalwedstrijd gaan, samen trainen en samen een overwinning vieren of samen een nederlaag verwerken. Wanneer we dat doen dan leveren wij een tastbare bijdrage aan inclusie.

Femke Heemskerk:”Van de mindset van Maud. Haar overtuiging. Daar kan ik nog wat van leren”.

Topsporters als Ireen, Epke, Kjeld, Bibian, Tess, Anna, Marit, Sjinkie, Laura, Niek, Suzanne, Femke, Joost en Maartje gingen de Play Unified uitdaging al aan. Zij sportten samen met onze sporters! Wat dat met hen deed? Klik hier en laat je inspireren!

Evenementen en Play Unified activiteiten

Tijdens de Nationale Sportweek 2019 organiseert Special Olympics Nederland de onderstaande evenementen en #PlayUnified activiteiten.

  • 23 september: Kantar #PlayUnified. Medewerkers Kantar en Special Olympics sporter Marit Kaats spelen samen ”Rondje om de tafel”.
  • 27 september: Special KIDS-Dag in Breda. 400 kinderen met en zonder verstandelijke beperking sporten samen en maken kennis met 18 verschillende sporten. Tegelijkertijd vinden twee bijeenkomsten plaats waarin deskundigen brainstormen over het Special Olympics Health Congress én deskundigen na gaan hoe de Special KIDS-Dag landelijk kan worden uitgerold.
  • 28 september: Special Olympics Regionaal Atletiek, Gymnastiek en Zwem Evenement in Hardenberg.

Doe ook mee met #PlayUnified

Wat ga jij tijdens de Nationale Sportweek doen? Een nieuwe sport uitproberen? Of  zelf #PlayUnified ervaren? Hoe? Het is heel simpel. Organiseer een sportactiviteit tussen mensen mét en zonder verstandelijke beperking! Plaats een foto op social media met #sportendoetietsmetje #BeActive #PlayUnified. Onder de deelnemers verloten wij Special Olympics strandballen!

Host City Den Haag

Nieuwegein, Assen en Den Haag zijn dit jaar de host cities van de Nationale Sportweek. Gemeente Den Haag geeft met dit gastheerschap en als maatschappelijk partner van de Special Olympics Nationale Spelen 2020 direct invulling aan een overeenkomst die zij heeft gesloten om de komende drie jaar te werken aan een gezonde en vitale stad.