Laura Dijkema bezorgt Harm een onvergetelijke #PlayUnified challenge op Papendal

Utrecht, 28 april 2019 – Laura Dijkema heeft Harm en zijn teamgenoten een onvergetelijke middag op Papendal bezorgd. Na maanden van wachten werd Harm’s geduld vandaag beloond.

Lees meer

#PlayUnified van Special Olympics: meer ontmoetingen tussen sporters met en zonder verstandelijke beperking

Na een eerste kennismaking was het tijd voor een warming up, waarna Harm en zijn teamgenoten tips kregen van Laura. Vervolgens was het tijd voor een partijtje, die spannend was tot de laatste seconde en eindigde in een gelijkspel.

“Het was een hele leuke middag. Het is mooi om te zien hoe fanatiek Harm en zijn teamgenoten zijn, maar tegelijkertijd ook met veel plezier spelen. Het zou mooi zijn als dit een aanzet is tot meer G-volleybal in Nederland!” aldus Laura Dijkema.

Met een bezweet hoofd stapte Harm van het volleybal veld. Het antwoord op de vraag of Harm het leuk had gevonden, was te voorspellen “Ja!” inclusief een glimlach van oor tot oor. Als klap op de vuurpijl nodigde Laura Harm en zijn teamgenoten uit voor een wedstrijd van de Nederlandse volleybal dames.

 

Bekijk hier alle foto’s van de #PlayUnified challenge van Harm vs Laura Dijkema.

De Nevobo maakte ook een filmpje van de onvergetelijke middag:

#PlayUnified challenge nummer 15

Vele (top)sporters gingen Harm & Laura voor. Inmiddels zijn bijna alle challenges geweest. Een week na de lancering van de #PlayUnified campagne was de eerst challenge van Brian vs Suzanne Schulting & Marit vs Sjinkie Knegt. In het Thialf kwamen de dromen van Brian & Marit uit; sporten met hun idool. Sindsdien

Voor allen was het een onvergetelijke avontuur die zij niet snel gaan vergeten.

Deze challenge is onderdeel van de #PlayUnified campagne van Special Olympics die begin oktober gestart.

Het idee van #PlayUnified is even eenvoudig als ambitieus. Het brengt sporters met en zonder verstandelijke beperking letterlijk dicht bij elkaar. Door samen te sporten, kun je samen een positieve sportervaring delen. Het gaat niet om het winnen, maar om het samen sporten, omdat je altijd van elkaar kunt leren. In Nederland is het voor mensen met een verstandelijke beperking mogelijk om onder goede omstandigheden te sporten. Dat is goed nieuws en daarmee loopt ons land voorop in de wereld. Desondanks sporten sporters met een verstandelijke beperking vaak afgezonderd: op een aparte avond op een apart veld. Dat is een gemiste kans, in een wereld die verhardt en polariseert ontstaat uiteindelijk een afkerende en onbegripvolle samenleving. #PlayUnified is een middel om dat tegen te gaan: bekend maakt bemind!

Om aandacht te vragen voor #PlayUnified en het idee bij een breed publiek te lanceren, daagden de Special sporters via social media 14 topsporters, hun persoonlijke helden, uit voor een ‘challenge’. Na de door Q&A | Communicatie strak geregisseerde kick-off van #PlayUnified in oktober 2018, accepteerden 14 absolute topsporters als Ireen, Sjinkie, Suzanne, Femke, Joost, Epke, Kjeld, Tess, Anna, Laura, Niek, Maartje, Arjen en Marit hun ‘challenge’. Inmiddels zit de campagne er bijna op en zijn de campagneresultaten indrukwekkend en boven verwachting.