Eerste Special Olympics in gemeente Medemblik groot succes

Zondag was Wervershoof het podium van het eerste Special Olympics Nationaal Handbal & Inline-Skate Evenement in gemeente Medemblik. 

Lees meer

Special Olympics sporter Erik Dekker van handbalvereniging SEW uit Nibbixwoud had de eer om tijdens de Torch Run de fakkel naar binnen te dragen en het vuur te ontsteken. Na het gezamenlijk uitspreken van deze Special Olympics Eed, het hijsen van de Special Olympics vlag en het ontsteken van de vlam werd het Special Olympics Nationaal Handbal en Inline-skate Evenement 2019 in Wervershoof officieel voor geopend verklaard. En athlete leader Mariëlle Glas wilde de sporters ook nog wat meegeven: ”Sporters, meedoen is het belangrijkste, daardoor ben je al een winnaar! Jullie kunnen vandaag allemaal jullie talenten laten zien, have fun!”

Zo’n 130 sporters met een verstandelijke beperking gingen vervolgens in Sport- en Wellnesscenter De Dars en op de Sjoerd Huismanpiste de sportieve strijd met elkaar aan op de onderdelen handbal en inline-skaten. Natuurlijk wilde iedereen winnen, maar vooral het plezier in het sporten met elkaar straalde van ieders gezicht.

De organisatie van de dag was in handen van Team Sportservice West-Friesland, handbalvereniging SEW en Radboud Inline Skating.

Sportactiviteiten voor iedereen

Niet alleen de sporters kregen deze dag de kans om te stralen. Ook alle mensen met een verstandelijke beperking uit de regio West-Friesland konden op beide wedstrijdlocaties tal van leuke en sportieve activiteiten beleven. Denk bijvoorbeeld aan clinics, fitheidstesten en op de smoothiefiets trapte je je eigen verse smoothie bij elkaar. Ook liepen de mascottes Kees Konijn van Special Olympics en Druppie van Jongeren op Gezond Gewicht gezellig rond.

Regionale afspraken inclusief sporten & bewegen

Hoe kunnen we uw individuele organisatiedoelstellingen op het gebied van inclusief sporten & bewegen koppelen tot een gezamenlijke doelstelling met daaruit voortvloeiend concrete afspraken? Dat was de opdracht voor de deelnemers aan het genodigden programma van dit Special Olympics Evenement. Team Sportservice West-Friesland nodigde wethouders van de gemeenten in West-Friesland, bestuurders van woonzorginstellingen, voorzitters van de organiserende verenigingen, directies van betrokken regionale organisaties én sportformateurs uit. Via rondetafelgesprekken kwamen zij o.a. tot de afspraken om inclusief sporten en bewegen op te nemen in het Pact van West-Friesland, bij te willen dragen aan een gedragen en actief werkend lokaal Sportakkoord en vervoersbeperkingen regionaal weg te nemen. Om de afspraken kracht bij te zetten, zijn deze genoteerd en door alle aanwezigen ondertekend.

Muzikale afsluiting

Onder muzikale aanvoering van amusementsband de Notenkrakers en de DJ begon de prijsuitreiking. Voor iedere sporter was er een luid applaus én een vaantje of medaille. Na het strijken van de vlag en het doven van de vlam ging iedereen moe maar voldaan huiswaarts.

Uitslagen

Klik hier voor de uitslagen.