75 bowlers gooien voor goud in Rotterdam

Zaterdag 26 oktober was het Special Olympics Regionaal Bowling Evenement in Rotterdam. Op die dag werden de banen van Bowlingcentrum Ijsselmonde bezet door 75 enthousiaste bowlers met een verstandelijke beperking.    

Lees meer

Het was een fantastische dag! Alles zat mee en de opening kreeg een gouden randje. Athlete leader Lize Weerdenburg sprak alle toeschouwers nog een hart onder de riem: ”Ik heb aan veel wedstrijden meegedaan. Ook ik was soms zenuwachtig. Ik weet hoe dat voelt. Maar geloof in jezelf, welke presentatie je ook neerzet!”

Daarna deed iedereen z’n best voor een felbegeerde medaille of een vaantje. Alles stond in het teken van: “Ik ga voor de overwinning. Maar door mij inzet ben ik al winnaar!”. Hét motto van Special Olympics Nederland.

Tandem Support organiseerde dit bijna jaarlijkse Regionaal Bowling Evenement. Mark Pelkman: ”Ieder jaar weer is het ontzettend gaaf om dit te organiseren. De bowlers krijgen hier wat ze verdienen: een podium om op te stralen. Dit is natuurlijk niet mogelijk zonder alle vrijwilligers die deze dag tot een succes hebben gemaakt!”

Uitslagen

Klik hier voor de uitslagen.