68 bowlers strijden om podiumplaats

Zaterdag 22 september organiseerden bowlingvereniging De Werwede en Stichting Tandem Support voor de derde keer het Special Olympics Regionaal Bowling Evenement.

Lees meer

Dit keer was bowlingcentrum de Merwehal in Dordrecht het strijdtoneel voor sporters met een verstandelijke beperkring. Deze keer hadden maar liefst 68 sporters afkomstig van vijf verschillende bowlingverenigingen zich aangemeld. Het evenement ging officieel van start na het uitspreken van de eed ”Ik ga voor de overwinning, maar door mijn inzet ben ik al een winnaar!”. Tegelijkertijd kwam een groep politie en brandweermensen de Special Olympics vlam brengen bij het zwembad. Nadat de vlam was overgedragen konden de sporters aan de slag.

Op 16 officiële wedstrijdbanen gingen de sporters fanatiek van start in zogenaamde divisioning rondes; deelnemers worden naar prestatieniveau ingedeeld in categorieën. Binnen deze categorie wordt er gestreden om de medailles. Zo is iedere wedstrijd een eerlijke en gelijkwaardige strijd en kan iedere sporter, ongeacht zijn niveau, succes beleven. Na de pauze konden de finalewedstrijden van start gaan!

Aan het einde van de middag was de prijsuitreiking, waarna 68 sporters met een vaantje of een medaille en een grote glimlach naar huis gingen.

Benieuwd naar de resultaten? Klik hier voor alle uitslagen.