Minister Schippers zwaait Special Olympics Team NL uit

Special Olympics Team NL is gisteravond op de bus gestapt richting de Special Olympics World Winter Games in Oostenrijk. Niemand minder dan minister Edith Schippers kwam hen uitzwaaien!

Lees meer

Jullie staat een groot avontuur te wachten en dat geldt niet alleen voor de sporters maar ook voor de ouders. Wees trots op jezelf en op elkaar. Dan ben je het sterkste team!“ aldus minister Schippers.

Na maandenlange voorbereidingen en trainingen zijn de 25 sporters met een verstandelijke beperking klaar voor de Special Olympics World Winter Games 2017. ’s Werelds grootste wintersportevenement in 2017.

De sporters gaan eerst een Host Town programma tegemoet in Fürstenveld, waar zij kunnen acclimatiseren, omgaan met het zelfstandig zijn (zonder ouders) en als team aan elkaar kunnen wennen. Op 16 maart vertrekt Team NL naar de accommodaties in Oostenrijk waar de sporters en coaches tijdens de World Winter Games verblijven.

World Winter Games 2017

Tijdens de World Games kunnen de sporters van Team NL hun talenten en vaardigheden op wereldniveau tonen en laten zien dat zij net zoveel respect en waardering verdienen als andere sporters op topniveau. De 25 sporters en 7 coaches van Team NL zijn actief in vier takken van sport: langlaufen, shorttrack, snowboarden en skiën. Deelname is voor de sporters de kans van hun leven en tegelijkertijd de moeilijkste competitie die ze tegemoet gaan.

Minister Schippers maakt deelname Team NL mede mogelijk

Minister Edith Schippers heeft vorig jaar de deelname van Team NL aan de World Winter Games mede mogelijk gemaakt. Dankzij een eenmalige subsidie, die binnen de kaders van het bestaande beleid voor gehandicaptensport van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport past, werd de uitzending van Team NL gegarandeerd.