Special Olympics Nationale Spelen 2020 in Den Haag

Met de Special Olympics Nationale Spelen 2018 nog op de agenda, werd deze week Den Haag als organisator van de Nationale Spelen 2020 bekend gemaakt. De Special Olympics Nationale Spelen is het grootste multi-sportevenement voor mensen met een verstandelijke beperking in Nederland.  

Lees meer

Den Haag was eerder in race met de Achterhoek voor de organisatie van de Special Olympics 2018. De keuze viel toen met een close finish op de Achterhoek. Gezien de uitstekende kwaliteit van het bid van Den Haag, heeft het bestuur direct na bekendmaking Den Haag gevraagd of zij het evenement in 2020 wilde organiseren. “Prachtig nieuws voor onze sporters dat hun Nationale Spelen nu ook zeker zijn gesteld voor 2020. Ik ben heel blij dat het prachtige bid van Den Haag nu tot uitvoering gebracht kan worden. Dit bevestigt maar weer het grote commitment dat Den Haag altijd al heeft voor de sport voor mensen met een verstandelijke beperking”, zegt Erik de Winter, directeur Special Olympics Nederland.

Tijdens de Special Olympics Nationale Spelen 2020 (SONS 2020) bezoeken ruim 3000 sporters en begeleiders Den Haag. Drie dagen lang worden wedstrijden in 16 takken van sport georganiseerd. Deze vinden plaats in de Sportcampus Zuiderpark, het Hofbad, Sporthal Ockenburgh en in andere Haagse sportaccommodaties. Daarnaast worden er in de stad ook side events georganiseerd, net als tijdens het WK Hockey, het WK Beachvolleybal en de Volvo Ocean Race.

De gemeente Den Haag organiseert SONS 2020 in samenwerking met SGK, de Haagse stichting die sport en bewegen organiseert voor mensen met een verstandelijke en of andersoortige beperking  ruim veertig andere Haagse organisaties en sportclubs. Beoogd voorzitter van het organisatiecomité Anja Overhoff: “Sport voor mensen met een beperking is altijd een extra aandachtspunt voor mij geweest; sport is immers voor iedereen! Het binnenhalen van dit evenement stemt mij daardoor extra enthousiast.”